Menu

Voedselintolerantie test

Voedselintoleranties kunnen een grote verscheidenheid aan klachten veroorzaken, zonder dat je dat weet. Een voedselintolerantie is dan ook vaak de oorzaak van verschillende ‘vage klachten’. Heb jij bijvoorbeeld last van:

 • Een opgeblazen buik?
 • Vermoeidheid?
 • Buikpijn?
 • Diarree of juist constipatie?
 • Huiduitslag?
 • Hoofdpijn/migraine?
 • PDS (prikkelbare darmsyndroom)
 • Moeite om je gewicht onder controle te krijgen?

Deze klachten zijn erg vervelend. Misschien heb jij last van een of meerdere van deze klachten en lijd je er al jaren aan. Je hebt door de jaren heen een ‘copingmechanisme‘ ontwikkeld om met de symptomen om te gaan, maar toch beïnvloedt het je dagelijks leven.

Herkenbaar?

Een voedselintolerantie test kan jou meer informatie bieden

Meten = weten. Een bloedonderzoek is een hele mooie manier om meer inzicht te krijgen in je systeem en de oorzaken die onder bepaalde klachten liggen.

Door middel van een pre-screening worden de 31 meest voorkomende voedselallergieën getest. Vaak geeft dit al een heel duidelijk beeld van de oorzaken van de klachten. Op basis daarvan kun je eventueel nog specifieker gaan testen. Dit kan ik je uitleggen als je besluit dat je een voedselintolerantie test wil gaan doen.

Benieuwd naar een voorbeelduitslag? Klik hier voor een voorbeeld uitslag.
Ik heb een podcast opgenomen met een collega waarin we deze uitslag ook bespreken. Vind je dat interessant? Hier kun je de podcast aflevering luisteren.

Wat kan ik met de uitslag van deze test?

Als de resultaten binnen zijn bespreken we ze samen. Ik leg je uit wat voor informatie we uit de test kunnen halen en welke intoleranties er zijn. Ook bespreken we samen hoe we aan herstel kunnen werken. Soms is het voldoende om de ‘trigger foods’ tijdelijk te elimineren uit je dieet. Soms is er ook een stukje darmherstel nodig omdat de voedingsmiddelen waar jij niet zo goed op reageert je darmen hebben aangetast. Ik geef je hier advies in en begeleid je hierbij.

Hoe gaat dit in z’n werk?

1. Online anamnese

Je krijgt via de mail een vragenlijst toegestuurd. Hier kun je alvast wat informatie delen over je klachten en de reden dat je een intolerantie test wil doen.

2. Intake


Tijdens de intake bespreken we samen de vragenlijst die je hebt ingevuld. Ook zal ik wat aanvullende vragen stellen om een goed beeld te krijgen van je klachten en mogelijke oorzaken. Ook kun jij aan mij toelichten waar jouw behoefte ligt.

3. Bloedafname


Bloedafname vindt intraveneus plaats dus gebeurt bij een prikpunt in de buurt. Je krijgt van mij een testsetje mee en een envelop om de buisjes met bloed op de post te doen naar het lab.

4. Bespreking resultaten

De resultaten van het lab worden naar mij gestuurd. Ik ga deze analyseren. Vervolgens plannen we een afspraak in om de resultaten samen te bespreken.

Wil jij een voedselintolerantie test doen en zo meer inzicht krijgen in de oorzaak van je klachten?

 • Krijg inzicht in de oorzaak van je klachten;
 • Inclusief een plan voor herstel;
 • Praktische tips en tricks die je kunt gebruiken;
 • Eindelijk die klachten aanpakken waar je al zo lang mee loopt!

€210

Maak afspraak