Lunch

Easy zoete spruitjes salade met geitenkaas ๐Ÿ’›๐Ÿ˜

๐—˜๐—”๐—ฆ๐—ฌ zoete spruitjes salade met geitenkaas ๐Ÿ’›๐Ÿ˜

Vind je het een uitdaging om voldoende groenten te eten op een dag? Dan is het leuk om te gaan experimenteren met verschillende salades. Veel mensen hebben niet zo’n positieve associatie met salades, maar salades kunnen voedzaam รฉn zoet zijn tegelijkertijd.

Net als deze salade: ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐Ÿ˜

Daarnaast is hij makkelijk te bereiden en kan hij ‘gemealprept’ worden. Oftewel: je kunt hem eerder klaarmaken, in de koelkast bewaren en pakken op het moment dat je hem nodig hebt. Voor de harde werkers onder ons ๐Ÿ’ช

Oja en hou je niet zo van spruitjes? Je kunt het natuurlijk gewoon vervangen voor een andere groente soort ๐Ÿ™ƒ ๐Ÿ†

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 150 tot 200 gram spruitjes
  • 70 gram gierst (eventueel meer als je een grote eter bent)
  • 1 kleine zoete aardappel
  • Een handje vol verse peterselie
  • Een handje ongezouten pecannoten
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 kwart appel (of granaatappel pitjes)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 1 tot 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg alvast wat bakpapier op een bakplaat.
  2. Maak de spruitjes schoon door het harde kontje eraf te snijden en evt. de buitenste bladeren te verwijderen. Snij ze vervolgens in halve stukken en voeg toe aan een kom. Schil de zoete aardappel, snij in stukjes en voeg ook deze toe aan de kom. Meng de groenten in de kom met 1 el olijfolie, 1 el ahornsiroop en wat peper en zout. Meng goed door elkaar zodat de groenten allemaal bedekt zijn.
  3. Verdeel de groenten over de oven bakplaat en bak zo’n 20 minuten in de oven. Het verschilt enorm per oven, dus check af en toe of de groenten al gaar zijn (of niet aan het verbranden zijn).
  4. Kook de gierst volgens de verpakking (meestal zo’n 15 tot 20 minuutjes).
  5. Meng ondertussen de mosterd, het citroensap en 1 el olijfolie in een glas. Roer het goed tot dat het een romig geheel wordt. Snijd de geitenkaas in stukjes, de appel in kleine stukjes en de peterselie fijn.
  6. Zodra de groenten en de gierst klaar zijn meng je ze samen in een grote kom. Voeg ook de geitenkaas, de peterselie, de appel, de cranberry’s, de pecannoten en de dressing toe. Mix goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  7. Serveer het in een kom of een klein bord. Warm is het erg lekker, maar het kan ook koud geserveerd worden ๐Ÿ˜Š

Tips

  • Geen tijd om een uitgebreide lunch te maken? Je kunt deze salade eerder klaarmaken en in de koelkast bewaren. Je kunt hem dus ook voor 2 dagen maken als je de ene dag wel wat meer tijd hebt en de andere dag wat minder.
  • Ik gebruik in dit recept een kwart appel. De rest van de appel snij ik dan in stukjes, ik strooi er wat kaneel overheen en ik zet het in de koelkast als tussendoortje later op de dag. Erg lekker, duurzaam en makkelijk.
  • Hou je niet van spruitjes? Of van iets anders in dit recept? Je kunt natuurlijk variรซren. De spruitjes kun je vervangen door een andere groenten, de cranberry’s door dadels of vijgen, de appel door granaatappelpitjes, de gierst door quinoa (glutenvrij) of bulgur. Wees creatief ๐Ÿ™‚

Geen reacties

    Geef een reactie

    Maak afspraak