Lunch

Lunch recept – warme teff met appeltaart smaak

Misschien heb je nog nooit van teff gehoord, het is immers niet zo bekend, maar oh zo gezond รฉn lekker ๐Ÿ˜  Waarom ik fan ben van teff?

  • Teff bevat essentiรซle mineralen zoals calcium, magnesium, kalium en ijzer.
  • Teff bevat veel langzaam verteerbare, complexe koolhydraten. Hierdoor draagt het bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Geen dipjes en cravings meer dus ๐Ÿ˜
  • Teff bevat hoogwaardig eiwit omdat alle 8 essentiรซle aminozuren aanwezig zijn.
  • Teff bevat erg weinig fytinezuur waardoor alle belangrijke voedingsstoffen goed door ons lichaam worden opgenomen. Fytinezuur belemmert de opname van mineralen.
  • Teff is glutenvrij.
  • Teff is ook gewoon heel erg lekker!! Ik vind het een beetje lijken op Brinta.

Benodigdheden

  • 30 gram teff
  • 70 ml havermelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 70 tot 100 ml kraanwater
  • Een appel
  • Kaneelpoeder
  • Kokosolie om in te bakken (als je dat niet hebt of gebruikt kun je olijfolie gebruiken)
  • Optioneel: wat rozijntjes, maakt het wel wat zoeter dus is wel lekker
  • 5 gram chiazaad
  • 10 gram ongebrande noten

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een steel- of kookpannetje. Was de appel en snijd hem ondertussen in stukjes. Ik eet de appel altijd met schil, maar je kunt ook zonder schil doen als dat je voorkeur heeft. Bedenk wel dat de schil veel goede voedingsstoffen bevat.
  2. Doe de appelstukjes in de pan en strooi er zoveel kaneelpoeder overheen als jij lekker vindt. Verwarm een paar minuten.
  3. Zodra de appel met kaneel volledig verwarmd zijn voeg je de havermelk, het water, het chiazaad en de teff toe aan het pannetje met de appel en kaneel. Roer dit goed en blijf roeren zodat het niet aanbakt. Voeg ook de rozijntjes toe als je het lekker vindt om die te gebruiken.
  4. De teff is klaar zodra het een soort pudding wordt doordat het grootste gedeelte van het water is verdampt of opgenomen door de teff en het chiazaad. Doe het in een schaaltje en spoel de pan gelijk af onder de kraan.
  5. Op het einde voeg je wat ongebranden en ongezouten noten toe aan je schaaltje. De noten (die voornamelijk uit vetten en eiwitten bestaan) zorgen voor een vertraagde stijging van de bloedsuikerspiegel en voor een langer verzadigd gevoel.

Eetsmakelijk! ๐Ÿ™‚

Geen reacties

    Geef een reactie

    Maak afspraak