Menu
Lifestyle / Tips

Flowee matje – Review

Flowee matje review

Ik heb sinds kort een Flowee matje en omdat er op Instagram zรณveel mensen waren die benieuwd waren naar mijn ervaring schrijf ik hierbij mijn review. Ik heb het matje aangeschaft omdat ik ontspannen moeilijk vind en klachten heb in nek en schouders. Ook is mijn ademhaling zo nu en dan erg ontregeld. Ik ben dus continu zoekende naar hoe kan ik zo goed mogelijk ontspannen, zowel fysiek als mentaal. Ik hoorde meerdere goede verhalen over een Flowee matje dus besloot dat eens te proberen ๐Ÿ˜Š

Waarom trok het Flowee matje mij zo aan?

Het matje trok me vooral aan omdat er meer dan 5000 puntjes op de mat zitten die de zenuwuiteinden en de bloedsomloop van het lichaam stimuleren.
Je lichaam maakt hierdoor je hormonen oxytocine (knuffelhormoon) en endorfine (anti-stress hormoon) aan.
Ik heb afgelopen jaar erg positieve ervaringen gehad met acupunctuur (had daar eerst echt m’n twijfels bij, maar het hielp mij). Ze noemen dit ook wel een ‘acupunctuur matje’. Vandaar dat ik dit ook wilde proberen.

Doet het geen pijn?

De vraag die nu natuurlijk in je hoofd ‘popt’ is: “Doet het geen pijn?”
Zeker op het begin is het wel even wennen haha. Maar als je eenmaal ligt doet het geen pijn meer. Als je het matje eenmaal een paar keer hebt gebruikt ga je ook veel makkelijker liggen. Maak je geen zorgen over de pijn bij je koopbesluit. Ik lig er zelf zonder kleding op, maar als je het teveel pijn vindt doen kun je ook een hemdje of t-shirtje aan doen en dan is het alweer een stuk minder. Gaat natuurlijk wel wat ten koste van het effect๐Ÿ˜œ

Hoe gebruik ik het Flowee matje?

Ik lig er elke dag 10 tot 20 minuten op, afhankelijk van hoeveel zin ik heb en hoeveel onrust ik voel. Terwijl ik lig zet ik mijn koptelefoon op met delta waves en doe ik ademhalingsoefeningen. Maar je kunt natuurlijk doen wat je zelf fijn vindt.
Ik ga er vooral even op liggen op het moment dat ik een paar uur achter elkaar heb gewerkt en/of een beetje overprikkeld ben. Maar ook wel eens ‘s avonds voor het slapen gaan.

Ik heb er geen kussentje bij, maar leg er een kussen onder zodat het matje bij m’n bovenrug en nek iets omhoog komt. Dat werkt eigenlijk heel erg goed ๐Ÿ˜œ
Al sluit ik niet uit dat ik op een gegeven moment het kussentje er ook bij koop.

Een groot voordeel van het matje vind ik dat ik hierdoor veel bewuster rust neem. Natuurlijk kun je ook 10 tot 20 minuutjes op de bank of op bed liggen, maar dat doe ik nooit. Nu met dit matje doe ik het ineens wel omdat ik het idee heb dat de 5000 puntjes z’n werk gaan doen.

Nadat ik op het matje heb gelegen voel ik me heel ontspannen.

Flowee matje review

Helpt het Flowee matje bij klachten?

Er wordt gezegd dat het Flowee matje bij bepaalde klachten voor verlichting kan zorgen.

 • Nek en schouderklachten
 • Betere ontspanning bij spieren die vastzitten 
 • Slaapproblemen 
 • Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
 • Fibromyalgie
 • Bij pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen 
 • Autisme en ADHD (ook bij kinderen) 
 • Frozen shoulder & Whiplash
 • Chronische en reumatische pijnklachten
 • Burnoutklachten & Stress

Ik kan daar niet zo heel veel over zeggen. Ik geloof best dat het kan helpen bij deze klachten omdat het voor rust in het systeem zorgt. Stress kan een enorm grote rol spelen bij fysieke klachten. Of het Flowee matje daar specifiek voor zorgt of gewoon de rust die iemand vaker neemt dat weet ik niet.

Het is ook weer geen wonder matje. Het hangt er een beetje vanaf waarvoor je het wil gebruiken. Zoals ik net al zei: ik heb zelf regelmatig last van nek en rug/schouder klachten en van een ontregelde/hoge ademhaling. Het is niet zo dat dat zomaar opgelost is door het matje. Maar die verwachting had ik ook niet.
Wie weet als ik er langer gebruik van maak ๐Ÿ˜œ

Samengevat

Ik ben blij met m’n matje. Ik ga er graag op liggen. Het zorgt ervoor dat ik echt even 10 tot 20 minuten rust neem en niets doe. Dat deed ik daarvoor niet zo snel. Ik denk dat dit matje heel waardevol voor je kan zijn als je – net als ik – moeilijk kunt ontspannen maar die ontspanning wรฉl heel hard nodig hebt. De 5000 drukpuntjes doen zeker wel wat met je lichaam. Naast dat ze de hormonen oxytocine en endorfine vrij maken zorgen ze ook voor een betere doorbloeding. Ik ben benieuwd wat de lange termijn effecten daarvan zijn.

Ook benieuwd of dit wat voor je is?

Op de website van Flowee vind je veel meer informatie en vind je ook de verschillende soorten matjes die ze aanbieden.

No Comments

  Leave a Reply

  Maak afspraak