EMB Bloedtest

Om nog gerichter te kunnen werken aan bepaalde doelen of het verbeteren van klachten kan het super interessant zijn om een EMB bloedtest te doen ๐Ÿ˜Š Om jou meer informatie te geven over wat een bloedtest precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken heb ik hier een overzicht.

Waarom een EMB bloedtest?

Meten = weten! ๐Ÿ’ช Misschien ben je al een tijdje benieuwd naar de status van jouw gezondheid doen รณf wil je weten welke tekorten, belastingen of andere blokkades ten grondslag liggen aan de klachten die je ervaart. Ben je bijvoorbeeld veel moe? Slaap je slecht? Heb je last van je darmen? In zulke gevallen kan het heel prettig zijn om informatie te verzamelen vanuit je bloed ๐Ÿ’‰๐Ÿ™‚

EMB bloedtest

Wat wordt er met de EMB bloedtest gemeten?

Ten eerste wordt er op behoorlijk veel reguliere waardes getest die een huisarts ook zou meten. Denk dan aan:

 • Je HB (hemoglobine)
 • Het aantal bloedplaatjes trombocyten
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

Verder worden ook de volgende parameters getest:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dรฉ reden van darmklachten)
 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol)
 • pH balans
 • B12-status (Soms blijkt uit een bloedtest dat de B12-waarde goed is, maar wordt wordt je B12 wel echt opgenomen in de cel?)
 • Vitaminen tekorten (onder andere vitamine D, vitamine C etc.)
 • Mineralen tekorten (denk aan magnesiumtekort of zinktekort)
 • Spoorelementen tekorten. Bijvoorbeeld een tekort aan jodium (belangrijk voor de schildklier) of koper
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belastingย 
 • Bacteriรซle belasting
 • Pancreasinsufficiรซntie (alvleesklier/insulineresistentie)
EMB bloedtest orthomoleculaire therapie

Hoe gaat de bloedtest in z’n werk?

Er worden een paar druppels bloed afgenomen. Dit gaat naar het lab waar ik mee samenwerk. Binnen een aantal weken is de uitslag bekend en maak ik op basis van deze uitslag een passend plan of advies ๐Ÿ˜Š Voor het onderzoek zijn een aantal druppels nodig die worden opgevangen in een buisje. Ook worden er 6 bloeddruppels op een microscoop glaasje afgedrukt. Op die manier kan er ook microscopisch onderzoek uitgevoerd worden.

EMB bloedtest orthomoleculaire therapie tekorten
EMB test

Afname en begeleiding kan ook op afstand

De bloedtest kan heel makkelijk op afstand afgenomen worden. Door middel van een videoverbinding spreken we elkaar en ik stuur het testkitje waarmee de bloedtest afgenomen wordt gewoon naar je huis ๐Ÿ™‚ Ik ontvang de resultaten vanuit het lab en schrijf op basis daarvan een persoonlijk advies.
Het advies bespreken we dan samen weer digitaal video verbinding (ik leg je in dat geval precies uit hoe dat werkt, maak je geen zorgen). Je kunt hier ook al je vragen stellen en achteraf ontvang je alle informatie via de mail zodat je het rustig door kunt nemen ๐Ÿ™‚

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de EMB test verschillen. Ik heb verschillende pakketten.

Pakket 1 – โ‚ฌ210 : Intake, analyse en bespreking. Je krijgt een op maat gemaakt plan mee naar huis waar je zelf mee aan de slag kunt.

Pakket 2 – โ‚ฌ240 : Hetzelfde als pakket 1, inclusief een analyse van je voedingsdagboek. Je mag bij mij een voedingsdagboek inleveren. Ik analyseer deze en geef op basis van je klachten en bloedtest resultaten uitgebreide tips om je voeding aan te passen.

Pakket 3 – โ‚ฌ320: Hetzelfde als pakket 2, inclusief 2 vervolgconsulten. Dit pakket vind ik zelf heel fijn om mee te werken omdat implementeren het belangrijkste onderdeel van het plan is. Echter, leefstijl aanpassingen kunnen soms heel lastig zijn. Doordat we 2 extra consulten hebben kan ik je begeleiden bij het implementeren รฉn kunnen we eventuele aanpassingen maken in het plan, zo nodig ๐Ÿ˜Š Dit pakket is ook vooral bedoeld als je wat meer complexe klachten hebt waarbij een langere aanpak fijn is (denk aan huidklachten, hormonale klachten, mentale klachten, darmklachten, klachten m.b.t. het immuunsysteem etc.)

Doordat je dit pakket kiest krijg je bovendien โ‚ฌ30 korting op de consulten.

De kosten voor deze test zijn in alle gevallen inclusief materiaal, verzending, afname, onderzoekkosten van het lab en analyse door mij.

Veelgestelde vragen

Ik woon niet bij jou in de buurt, is dat erg?

Helemaal geen probleem! ๐Ÿ˜Š Ik help op dagelijkse basis dames die in een ander deel van het land wonen. Ik stuur een testkitje op naar je huis. En jij neemt het bloed thuis zelf af met een kleine vingerprik. Het is heel makkelijk en ik ga je hier volledig bij begeleiden door middel van een videoverbinding. Jij doet het op de post en de uitslag komt netjes bij mij terecht zodat ik een persoonlijk plan voor je kan schrijven. Via een online videoverbinding bespreken we vervolgens samen de resultaten ๐Ÿ™‚

Ik vind een bloedtest best duur, is dat het waard?

Heel begrijpelijk! En terecht dat je deze vraag stelt. Het is even een investering, maar uiteindelijk krijg je daar hele waardevolle informatie voor terug. Als je nu steeds blijft tobben met je gezondheid en bepaalde klachten gaat deze test jou inzichten geven waarmee je echt een stapje verder komt. Is dat niet veel meer waard dan doorgaan met de klachten die je nu hebt, zonder te weten wat daar de oorzaak van is? Ik zie dames (en heren) enorm opknappen nadat zij aan de slag zijn gegaan met het plan wat ik voor ze schrijf naar aanleiding van de resultaten van de test en dat gun ik jou ook!! โค๏ธ

Wat houdt het advies in wat ik krijg aan de hand van deze bloedtest?

Goede vraag! Zodra ik de resultaten ontvang kijk ik eerst naar hoe de uitslag gerelateerd is aan de klachten die jij zelf aangeeft. In het verslag leg ik dan ook uit hoe het komt dat jij die klachten ervaart en hoe dat gerelateerd is aan de bloedtest.
Verder geef ik dan advies op het gebied van voeding, suppletie en beweging, maar soms ook op het gebied van mindset. Misschien ervaar jij bijvoorbeeld wel veel stress. Of heb je andere klachten die zich vooral in je hoofd afspelen. Dit neem ik allemaal mee.

Maak afspraak