Menu

EMB Bloedtest

Om nog gerichter te kunnen werken aan bepaalde doelen of het verbeteren van klachten kan het super interessant zijn om een bloedtest te doen ๐Ÿ˜Š Om jou meer informatie te geven over wat een bloedtest precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken heb ik hier een overzicht.

Waarom een bloedtest?

Meten = weten! ๐Ÿ’ช Misschien ben je al een tijdje benieuwd naar de status van jouw gezondheid doen รณf wil je weten welke tekorten, belastingen of andere blokkades ten grondslag liggen aan de klachten die je ervaart. Ben je bijvoorbeeld veel moe? Slaap je slecht? Heb je last van je darmen? In zulke gevallen kan het heel prettig zijn om informatie te verzamelen vanuit je bloed ๐Ÿ’‰๐Ÿ™‚

Wat wordt er met de EMB bloedtest gemeten?

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dรฉ reden van darmklachten)
 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol.)
 • pH balans
 • B12-status (wordt je B12 wel echt opgenomen in de cel?)
 • Vitaminenpanel (onder andere vitamine D)
 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort)
 • Spoorelementenpanel (bijvoorbeeld een tekort aan jodium, koper)
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting 
 • Bacteriรซle belasting
 • Pancreasinsufficiรซntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Ook worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)
EMB test

Hoe gaat de bloedtest in z’n werk?

Er worden een paar druppels bloed afgenomen. Dit gaat naar het lab waar ik mee samenwerk. Binnen een aantal weken is de uitslag bekend en maak ik op basis van deze uitslag een passend plan of advies ๐Ÿ˜Š Voor het onderzoek zijn een aantal druppels nodig die worden opgevangen in een buisje. Ook worden er 6 bloeddruppels op een microscoop glaasje afgedrukt. Op die manier kan er ook microscopisch onderzoek uitgevoerd worden.

EMB test

Afname en begeleiding kan ook op afstand (hoeft niet!)

De bloedtest kan heel makkelijk op afstand afgenomen worden. Door middel van een videoverbinding spreken we elkaar en ik stuur het testkitje waarmee de bloedtest afgenomen wordt gewoon naar je huis ๐Ÿ™‚ Ik ontvang de resultaten vanuit het lab en schrijf op basis daarvan een persoonlijk advies.
Het advies bespreken we dan samen weer digitaal video verbinding (ik leg je in dat geval precies uit hoe dat werkt, maak je geen zorgen). Je kunt hier ook al je vragen stellen en achteraf ontvang je alle informatie via de mail zodat je het rustig door kunt nemen ๐Ÿ™‚

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze test kun je hier onder vinden. Je kunt de test los doen of als onderdeel van mijn coachingstraject laten doen.
De kosten voor deze test zijn in beide gevallen inclusief materiaal, verzending, afname, onderzoekkosten van het lab en analyse door mij.

Optie 1
Los + 2 consulten

Dit is voor jou geschikt als je geen coachingstraject bij mij volgt, maar wel graag een bloedtest zou willen laten doen.
We plannen eerst een intake in, waarbij we ook de bloedafname doen.
Het bloed gaat naar het lab en zodra de uitkomst er is plannen we een tweede consult in om de uitkomsten ervan te bespreken. Je krijgt van mij een op maat gemaakt plan, waar je zelf mee aan de slag kunt.

โ‚ฌ210

Optie 2
Met coachingstraject

Dit is geschikt voor jou als je 3 maanden echt wil knallen om te werken aan je doelen of het verbeteren van je klachten. Ik coach jou 1-op-1 en maak een persoonlijk plan voor je. Door middel van een bloedtest wordt dit plan nรณg gerichter. Gedurende het traject coach ik je op het gebied van voeding en mindset. Elke 4 weken hebben we een afspraak en ik ben 24/7 voor je beschikbaar via Whatsapp.

โ‚ฌ318

Veelgestelde vragen

Ik woon niet bij jou in de buurt, is dat erg?

Nee hoor, geen probleem. Het bloed kan op een andere manier afgenomen worden. De uitslag komt dan bij mij terecht zodat ik alsnog een persoonlijk plan voor je kan schrijven. Via een online videoverbinding bespreken we vervolgens samen de resultaten. Neem in dit geval even contact met mij op dan leg ik precies uit hoe het werkt.

Ik vind een bloedtest best duur, is dat het waard?

Zeker! Ten eerste is de prijs inclusief materiaal, verzending, afname, analyse in het lab รฉn een uitgebreid advies van mij. Ten tweede gaat dit je heel veel informatie opleveren over je gezondheid, waar je echt iets mee kunt.

Wat houdt het advies in wat ik krijg naar aanleiding van een bloedtest?

Goede vraag! Zodra ik de resultaten ontvang kijk ik eerst naar hoe de uitslag gerelateerd is aan de klachten die jij zelf aangeeft.
In het verslag leg ik dan ook uit hoe het komt dat jij die klachten ervaart en hoe dat gerelateerd is aan de bloedtest.
Verder geef ik dan advies op het gebied van voeding, suppletie en beweging, maar soms ook op het gebied van mindset. Misschien ervaar jij bijvoorbeeld wel veel stress. Of heb je andere klachten die zich vooral in je hoofd afspelen. Dit neem ik allemaal mee.

Maak afspraak