Ervaringen

De ervaring van Lucienne (50)

Hallo allemaal! Mijn naam is Lucienne en ik wil graag mijn ervaringen delen die ik met Eline heb, mijn eigen GOAA’TJEย  (gevorderd orthomoleculair adviseur),ย zoals ik haar inmiddels noem.

Flink medisch verleden

Ik heb best wel een medisch verleden, schildklierkanker, herseninfarct, tia, hartritmestoornis en als klap op de vuurpijl heb ik al 25 jaar last van fibromyalgie. En dat vind ik van alle nog de vervelendste want hier is helaas geen geneesmiddel voor, laat staan begrip, want fibromyalgie kun je aan iemand die het niet heeft niet uitleggen. Het is echt een onbegrepen ziekte. Als je 365 dagen in het jaar 24 uur per dag met pijn loopt, het valt echt niet mee vooral omdat je aan de buitenkant niet kunt zien dat iemand het heeft. Ik heb het de eerste jaren best wel moeilijk gehad, de continue pijn maar vooral het onbegrip van de mensen die maar niet willen snappen dat je dolgraag wilt maar gewoonweg niet kunt!!

Na regen komt zonneschijn, toch?

De mensen die mij kennen weten dat ik altijd positief gestemd ben, na regen komt altijd weer zonneschijn en zo stond en sta ik in het leven. Tot halverwege vorig jaar ging alles zijn gangetje met ups en downs maar vanaf september kwamen bij mij de heftige ontstekingen (fibromyalgie) bijna wekelijks om de hoek kijken. De ene week een ontsteking in mijn hand, de andere week in mijn voet, dan weer in mijn elleboog, onderrug en ga zo maar door. Ik zat echt wekelijks aan de diclofenac en de oxycontin om de dagen maar door te kunnen komen. Aangezien ik al ruim 15 pillen per dag moet slikken van mijn artsen, zullen jullie begrijpen dat ik niet op die extra zware pillen zit te wachten maar ik kon niet anders. 

Voedingscoaching

Begin van dit jaar werd ik door mijn zoon gewezen op Rondaij Coaching, voedingscoach (toen nog in opleiding, inmiddels afgestudeerd). โ€œMamโ€, zei hij, โ€œmisschien is dit wat voor jou!” Ik heb contact met haar opgenomen en 28 februari j.l hadden wij ons eerste gesprek. Gezellig in huiselijke sfeer hadden wij onze intake. Als je met Eline gaat praten, voel je je gelijk begrepen, zo liefdevol en met een luisterend oor dat is heel fijn. Bij de intake vroeg Eline mij naar mijn belangrijkste doel, wat wil ik samen met haar begeleiding bereiken? Ik heb toen aangegeven 5 tot 10 kilo afvallen, meer energie en strakker in mijn vel.

Ook vroeg zij: “Wat hoop je met dit traject te bereiken en wat verwacht je van mij?”
Ik heb toen geantwoord, bovenstaande doelen maar wat ik eigenlijk nog belangrijker vind, – want ik had nooit verwacht dat ik ook zou afvallen – is dat ik mij weer energieker ga voelen. Wat ik van Eline verwachtte was dat zij mij goede adviezen zou geven en bovenal een steuntje in de rug.

Tijdens het intake gesprek kreeg ik al hele goede adviezen op het gebied van voeding en beweging. Ik zat echt met verbazing te luisteren. Ik wist niet dat voeding zoveel met je lichaam kon doen. Ik was daar altijd best wel sceptisch over moet ik eerlijk toegeven maar met de voedingsadviezen van Eline ben ik een hele andere leefstijl ingegaan en met positief resultaat!

Even je weg vinden

Het is even โ€œje weg vindenโ€ zoals ik het noem maar wat een wereld gaat er voor je open. Bulgur is helemaal niet raar, quinoa is heel lekker, zilvervliesrijst is veel smaakvoller en ga zo maar door. Wat Eline je heel goed leert is dat je daar open voor moet staan en dat je er in het begin een beetje aan moet wennen, Maar probeer het eens. Ik had nog nooit van mijn leven van bulgur gehoord en nu eet ik het wekelijks, super lekker, super makkelijk!

We zijn toen ook gestart met een app die bijhoud hoeveel calorieรซn je eet. Eline kan daar in meekijken dus daar is je stok achter de deur, die ik echt wel nodig heb. Ik zeg weleens gekscherend: โ€œNee, dat mag ik niet van Eline!” Haha, een goed excuus maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben.

Eline vraagt regelmatig via Whatsapp hoe het gaat en of zij nog iets voor je kan betekenen. Dat is echt heel fijn, vooral de eerste dagen dat je met je nieuwe leefstijl en voeding bezig bent. Het is echt niet altijd makkelijk, vooral niet als je continu aan het zoeken bent naar wat je kunt/mag eten. Maar na een aantal dagen zit je in het โ€œritmeโ€ en gaat het vanzelf. Dan komt weer die stok achter de deur, want je kunt met vragen over voeding e.d. altijd bij Eline terecht en zij geeft dan ook tips waar je wat kunt halen of ze stuurt lekkere recepten door.

Resultaat na 4 weken

Na 4 weken moest ik weer op gesprek zodat we samen de resultaten konden doornemen. Ik was super blij want ik had veel meer energie, de klachten van de fibromyalgie waren minder enโ€ฆ…ik was als klap op de vuurpijl ook nog wat afgevallen!

Wederom een super fijn gesprek gehad met een verdere uitleg over wat diverse producten, kruiden, noten met je lichaam kunnen doen. Af en toe wel teveel informatie voor een leek als ik, maar professioneel als Eline is krijg je alles wat ze met je bespreekt ook netjes op papier toegestuurd via de mail zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Op naar het tweede deel van ons project. Alles gaat veel makkelijker, ik weet mijn weg een beetje in de โ€œgezondeโ€ voeding en heb weer energie om te wandelen. 

Jong hertje in de wei

Inmiddels zitten we in week 9, ben ik sinds 3 weken trotse eigenaar van Sams aan Zee, werk ik 6 dagen in de week, ben ik 7 kilo lichter en energieker dan ooit!! Ik ben af en toe net een jong hertje wat rondhuppelt in de wei en dat terwijl ik toch echt bijna 50 ben hahaha!

Ik ben super dankbaar dat ik het traject ben ingegaan met Eline. Ik ben er nog niet, maar ik weet dat ik met haar aan mijn zijde sterk sta. Ik ga mijn Goaatje dan ook zeker nog niet loslaten. We hebben officieel nog 3 weken te gaan en dan zit het 12 weken traject erop. Een traject met een fantastisch resultaat door de adviezen en de steun van een hele lieve coach!

Lucienne

Geen reacties

    Geef een reactie

    Maak afspraak